RSS

New Country Rehab – New Country Rehab

Het nieuwe jaar staat voor het Altcountryforum wederom in het teken in het ontdekken van nieuwe artiesten en cd’s om dit te delen met onze lezers. Het muzikale aanbod van het afgelopen jaar was zo groot, dat sommige platen op de plank zijn blijven liggen. Nu de Canadese New Country Rehab deze maand op de diverse Nederlandse podia staat dient het gelijknamige album zich aan om over geschreven te worden.

John Showman, Ben Whiteley, James Robertson en Roman Tome zijn vier Canadese heren met een eigen specialisme die over een c.v. beschikken als zeer gewaardeerde en actieve sessiemuzikanten zo lang als een nieuwe toiletrol. Uiteenlopende artiesten als Basia Bulat, Justin Rutledge, Ami Millan en The Foggy Hogtown Boyen zijn slechts enkele namen die beroep deden op de vakbekwaamheid en veelzijdigheid van de gewilde musici.

Het laatste woord van de bandnaam New Country Rehab werd in allerijl toegevoegd om de indruk weg te nemen dat deze debuutschijf van de twee jaar geleden gevormde formatie vol zou kunnen staan met ultra moderne countryklanken. Kenmerkend aan dit naamloze debuut is de breed geori├źnteerde en frisse sound in de ziel van Hank Williams sr. en het experiment van Arcade fire.

Een plaat met op folk, indie en country geïnspireerde liedjes, die onder de vleugels van producer Chris Stringer met een klein budget binnen drie dagen in de Lincoln Country Social Club zijn opgenomen. Zes ingetogen en uitbundige zelfgeschreven composities en eigen interpretaties van drie Hank Williams sr. liedjes en Springsteens State Trooper. Zogezegd oude wijn in nieuwe zakken waarop de viool, gitaar en de contrabas regelmatig over elkaar heendenderen, niet op veilig wordt gespeeld en de chemie onderling duidelijk voelbaar is.

20-01: ‘t Keerpunt, Spijkeboor
22-01: Cambrinus, Horst
23-01: Muziekgebouw, Eindhoven
24-01: Q-bus, Leiden
25-01: Burgerweeshuis, Deventer

www.newcountryrehab.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 


Comments are closed.