RSS

JD Fox – The Roadmaster (A Tribute To Spooner Oldham)

 

Onder zijn artiestennaam JD Fox figureert deze maand de Belgische zanger en gitarist Jan de Vos met het in eigen beheer uitgebrachte album “The Roadmaster” in de Euro Americana Charts. Een lijst met vijfentwintig albums, die iedere maand door muziekliefhebbers wordt samengesteld. Het gratis weggeven van zijn nieuwe cd aan onder meer vakbekwame muziekrecensenten is een slimme zet van de Brugse inwoner met Gentse wortels. Hiermee zet Jan zichzelf met het welverdiende eerbetoon aan de Muscle Shoals legende Spooner Oldham volop en terecht in de schijnwerpers.

De meeste mensen in BelgiĆ« zullen Jan de Vos vooral herinneren als drummer in de jaren tachtig op lp’s van de powerpopband The Machines en de rockformatie Derek & The Dirt. Uit zijn Franstalige loopbaan als zanger verscheen deze eeuw drie albums. Als Jan in 2007 zijn laatste kunstje vertoond op de Belgische podia en de tijd rijp acht afscheid te nemen van de muziek ontvangt hij, naar aanleiding van zijn Franse uitvoering (Ma Chlorofille) van Spooners compositie Genie In The Jug, een enthousiast emailbericht van de vermaarde Amerikaanse songschrijver.

Met hernieuwde energie, inspiratie, geloof en zin in de muziek neemt De Vos, samen met vijf gerenommeerde Nederlandse musici een selectie aan liedjes op, onder meer voortgekomen uit de vruchtbare samenwerking tussen Oldham en Penn. The Boxtops, James & Bobby Purify en The Sweet Inspirations – niet iedereen zal deze namen kennen. De southern soul- en rhythm & bluesliedjes als Cry Like A Baby, I’m Your Puppet en Sweet Inspiration zijn wereldberoemd. Nummers die generatie na generatie voort blijven leven, mede dankzij deze plaat. Absoluut hoogtepunt en slagroom op de chocolademelk is de als bonustrack toegevoegde I’m Not Through Loving You met het hees stemgeluid van Jan de Vos en Spooner Oldhams fameuze en hartverwarmende orgelspel.

http://www.jdfox.be/listen-and-buy

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.