RSS

Ewert And The Two Dragons – Good Man Down

 

De tijd dat Engelse en Amerikaanse musici de popmuziek domineerden ligt ver achter ons. Tegenwoordig wordt overal in de wereld popmuziek geproduceerd. Ook de grote distributeurs kruipen uit hun schulp en nemen de albums van onafhankelijke musici op in hun catalogus. V2 verblijdt ons met het album Good Man Down van de uit Estland afkomstige groep Ewert And The Two Dragons.Aan belangstelling ontbreekt het deze groep zeker niet. Zowel in de Baltische staten als in landen als Zweden, Finland, Duitsland, Denemarken en Frankrijk wordt de groep nauwlettend in de gaten gehouden.De groep grossiert op hun tweede album Good Man Down in een aantal onweerstaanbare liedjes die originaliteit koppelen aan toegankelijkheid. Opererend in een stijlgebied waarbinnen indiepop en folkpop elkaar goed aanvullen heeft de groep alles in huis om de liefhebbers van deze genres te overtuigen.

Centrale figuur is de zanger – liedjesschrijver Ewert Sundja die zowel als componist alsmede als zanger de hoofdrol opeist.Bijgestaan door drie kundige instrumentalisten zorgt hij voor een aantal hoogwaardige liedjes waarin prachtige melodielijnen en originele instrumentaties het gehoor strelenVanaf opener (In The End) There’ s Only Love tot en met afsluiter You Had Me At Hello ontvouwt zich een  klankenfestijn dat uitgesmeerd over tien liedjes de aandacht gevangen weet te houden. Het maakt dit album tot een volwaardige popplaat dat in alle opzichten de vergelijking met stilistisch vergelijkbare producties uit Engeland en de U.S.A. met glans kan doorstaan.

www.ewertandthetwodragons.com

 

(Koos Gijsman)

 

 

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. marco #
    1

    leuk plaatje dit. Met dit vervelende zomer weer brengt deze muziek wat zonnestralen. Voor de fans van Mumford and Sons, maar ook Husky.Your Comment