RSS

Rob Lutes – The Bravest Birds

Een van de best bewaarde geheimen van de Canadese muziekscene is ongetwijfeld Rob Lutes. Een veelzijdig mens die naast een begenadigd zanger-liedjesschrijver tevens een gitarist met een exceptionele techniek is. The Bravest Birds is zijn zesde soloalbum, opgenomen in de intieme Studio Fast Forward in Montreal. Zijn landgenoten maken van hun hart geen moordkuil wanneer ze voor dit album hun bewondering uiten. Journalisten en collega-musici doen allemaal een duit in het zakje en hebben het over “great songs, fantastic vocals, super playing and excellent production”. De legendarische Quebec gitarist/producer Rick Haworth vraagt zich dan ook af: “what the hell else do you want from a record?” In eigen land spreekt mijn gewaardeerde en altijd kritische Heavencollega Kees van Wee over “Bullseye voor dit zesde album”, roemt het rijke en volle geluid van Lutes’ albums en noemt diens hese stemgeluid zijn sterkste troef.

Dat laatste zorgt voor een aparte invulling van het vocale gedeelte van dit album waarbij Lutes een spannend spel speelt met zaken als dynamiek, intonatie en voordracht. Tekstueel is hij het type schrijver dat niet schroomt diep te graven in zijn eigen zielsroerselen. The Bravest Birds is daardoor vooral een openhartig en authentiek album geworden waarop Lutes ons aan de hand neemt en een blik gunt in zijn belevingswereld. Rob trakteert zijn gehoor op een twaalftal eigen composities plus een cover van Loudon Wainwrights Natural Disaster. Bassist Rob Fahie en drummer Mark Nelson vormen daarbij de gedegen ritmetandem van een groep bevriende musici die hun opwachting maakten in de studio om hun bijdrage te leveren aan dit prachtalbum.

www.roblutes.com

(Koos Gijsman)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Peter Hegi #
    1

    Inderdaad een geweldig album. Je koopt dit album op de site van Rob zelf. Je betaalt geen verzendkosten, dat verrekent hij weer in zijn volgende album. Daarnaast ondertekent hij het album.

  2. Hans #
    2

    Ik heb dit album sinds een paar weken in huis. Het vergezelde dagenlang mijn woon-werkverkeer. Heerlijk warm album van deze boomlange Canadees met stem waarin je welhaast zou kunnen wonen. Deze man mag hoogstwaarschijnlijk niet in staat worden geacht een slecht album af te leveren.Your Comment