RSS

Recent Werk Van The Tragically Hip/ The Soft Pack/Other Lives

Other Lives – Mind The Gap (ep)

http://www.youtube.com/watch?v=G12735ZDjZE

Na een vrijwel onopgemerkt gebleven debuutalbum in 2009 brak de groep Other Lives vorig jaar door met het album Tamer Animals. Voorman en zanger Jesse Tabish werd door menig collega een nieuwe Brian Wilson genoemd vanwege de fraaie zangpartijen en gelaagde arrangementen waarmee hij zijn indiefolkliedjes versierde. Liefhebbers van Arcade Fire en Fleet Foxes werden met name aangeraden dit album aan te schaffen. Nu ik onlangs nog via het net voor een appel en een ei hun debuutalbum aangeschaft heb, is het nu tijd hun EP Mind The Gap te beluisteren. Vanaf opener Take Us Alive is het duidelijk dat de groep ten opzichte van zijn voorganger niets aan kracht heeft ingeboet. De vier nummers op dit album overtuigen in alle opzichten en doen mij reikhalzend uitkijken naar hun volgende volwaardige album.

The Soft Pack – Strapped

Na het succes van hun gelijknamige debuutalbum uit 2010 was het voor het Amerikaanse viertal van The Soft Pack best even puzzelen waarmee ze op opvolger Strapped hun fans konden behagen. Gebleven is de prima zangstem van Matt Lamkin en de lekkere losse begeleiding. Een begeleiding die regelmatig tijdreizen maakt naar een muziekperiode waarin aanstekelijke gitaarpartijen centraal stonden. Op Strapped heeft de groep wat vaker de voet van het gaspedaal gehaald waardoor het tempo regelmatig aanzienlijk daalt. De aldus ontstane ruimte wordt kundig opgevuld met lekker vet aangezet koperwerk dat wonderwel past bij het klankbeeld van de groep. Liefhebbers van een lekkere dwarse rockplaat met opwekkende blazerspartijen hebben met Strapped een aanwinst in huis gehaald.

The Tragically Hip – Now For Plan A

Sinds 1983 is deze Canadese groep onder ons. Rond de zang van de charismatische zanger Gordon Downie weven de beide gitaristen Paul Langlois en Rob Baker hun partijen. Ze zijn fan van onze nationale trots Golden Earring en hebben inmiddels het klokje rondgereden van de kilometerteller van hun tourbus. Hun vaak gespierde rockliedjes worden afgewisseld met momenten van verstilling. Het is vooral op die momenten dat de groep mij het best bevalt. Al jaren sport ik met veel plezier op een zelf samengestelde cd waarop de hoogtepunten van hun repertoire vastgelegd zijn en ik kan u melden dat het een inspirerend album geworden is. Wat dat betreft is hun jongste album Now For Plan A een fikse tegenvaller. Natuurlijk, de jongens rocken er driftig op los. Nergens echter weet de groep te ontsnappen aan een droef stemmende middelmaat waardoor de groep vooral overkomt als een parodie op zichzelf

(Koos Gijsman)


Your Comment