RSS

In Concert: Birds Of Chicago + Special Guest Peter Mulvey

Singer-songwriter duo Birds Of Chicago maakt een onweerstaanbare mix van folk, soul, country, gospel een zelfs een vleugje Caribische klanken, waarin hun fluwelen samenzang centraal staat. JT Nero van de veelzijdige band JT & the Clouds en Allison Russell, leadzangeres van de folkband Po’ Girl lijken voor elkaar gemaakt. ‘Two of the most compelling new voices in American roots music’, volgens de Chicago Sun Times. Op het titelloze debuut van Birds Of Chicago verrassen Allison Russell en JT Nero met ingetogen muziek die binnen de Amerikaanse rootsmuziek een opvallend breed palet bestrijkt. Birds Of Chicago verleidt voorzichtig met traditioneel aandoende folkliedjes, maar ook opzichtig met broeierige soul en muziek die zo lijkt weggelopen uit New Orleans. De cd van Birds Of Chicago is een heerlijke warme plaat waar de liefde en passie van af spat.

Voor deze tour komt de aanvulling van niemand minder dan Peter Mulvey, een briljant gitarist-zanger en componist. Peter Mulvey bedient zich van vele stijlen en doet dit met opvallend groot gemak. Het gaat hem goed af om dan eens te rocken om vervolgens in zijn muziek de vooroorlogse jaren te laten doorklinken, elementen uit de Ierse folk en americana te mixen of een jazzy-blues-feeling achter te laten.

Concertdata:

22-03: In The Woods, Lage Vuursche (special guest Bart de Win)
23-03: Huis Verloren, Hoorn
24-03: Cultureel Café De Amer, Amen
25-03: Meneer Frits, Eindhoven (special guest Bart de Win)
26-03: Folk in de Wâlden, Oentsjerk
27-03: Q-Bus, Leiden
28-03: De Oude Remise, Bad Nieuweschans
30-03: Theater de Wegwijzer, Nw.- en St. Joosland
31-03: Paradiso, Amsterdam (special guests Dave McGraw & Mandy Fer)
 1-04: Cambrinus, Horst

Stuur een email naar altcountryforum@gmail.com als je kans wil maken op kaartjes voor het optreden van Birds Of Chicago en Peter Mulvey op 31 maart in Paradiso, Amsterdam.

www.luckydice.nl
www.birdsofchicago.com
www.petermulvey.com


Your Comment