RSS

Een Haags feestje Van Een Iers Sportcafé

Als de sympathieke Schotse zanger Owen Paul op de akoestische gitaar, samen met de Nederlandse percussionist Ron van Elswijk zijn enige hit Favorite Waste of Time inzet stroomt het Paard van Troje, dat vrijdag 4 oktober het decor vormde van het twintig jarig jubileum van het in Den Haag gevestigde Ierse sportcafé O’Caseys, langzaam vol. Ongemerkt gaat Pauls knusse, akoestische set met vertrouwde jaren tachtig klassiekers van onder meer U2, Mike & Mechanics en Whitesnake aan een ieder voorbij.

Hierna is het de beurt aan Mick Wilson, die de afgelopen veertien jaar rondtoert als bassist in Graham Gouldmans Ten CC. In het half uur durende optreden heeft Mick, geassisteerd door zijn vaste begeleiders en invalkracht Van Elswijk op drums iets meer oog voor zijn eigen werk. Mick krijgt het aanwezige publiek aan het eind van zijn set toch nog behoorlijk op gang met 10cc’s grootste parels Dreadlock Holiday en I’m Not In Love.

Na een korte pauze en het blije gezicht van O’Caseys eigenaar John Gulay op
het podium van het inmiddelse volgestroomde Paard van Troje is het de beurt aan  de Britse new-waveband ABC rond zanger Martin Fry. Samen met bands als Duran, Duran, Human League en Spandau Ballet de voornaamste vertegenwoordigers van de in de tachtiger jaren populaire New Romanticsperiode met de glimmende pakken, flamboyant uiterlijk en gestileerde videoclips. Met onsterfelijke en magistrale meezingers als Look of Love, When Smokey Sings, Show Me, Poison Arrow en All Of My Heart wordt een hitgevoelige bloemlezing gegeven uit hun synthesizerpopperiode.Voor de een ijzersterk geschreven popmuziek en voor de ander suikerzoete, hersenloze eenheidsworst, maar de enthousiast meedeinende en meeblerrende veertigers en vijftigers lustten er pap van en zijn na dit ruim driekwartier durende optreden dan ook toe aan een flinke alcoholische versnapering.

Meisjes van toen en vrouwen van nu, maar nog steeds even zwijmelend als zanger Tony Hadley met zijn begeleidingsband op het podium verschijnt. Ook wel Mr. Gentleman, charmeur of de zingende James Bond genoemd neemt hij je mee naar de tijd dat zijn band Spandau Ballet met een mix van blue-eyed soul, luchtige popmuziek en gepassioneerde dramatiek hit na hit scoorde. Naast onder meer Queens Somebody To Love, With Or Without You van U2, Rio van generatiegenoot Duran Duran en twee nieuwe liedjes weet de chique geklede Hadley met zijn enorm vitaal stemgeluid onvergetelijke Spandau  Ballet hits als Gold, True, Through The Barricades en Only When You Leave overtuigend te brengen en de feeststemming van O’Caseys jubileumparty in Het Paard van Troje er flink in te houden.

Tekst: Johan Schoenmakers

Foto’s: Tineke Beckers


Comments are closed.