RSS

Sarah Jarosz – Build Me Up From Bones

Terwijl de temperatuur buiten een forse tuimeling maakt, vullen de kamers van dit huis zich al geruime tijd met de hartverwarmende klanken van Build Me Up From Bones, het derde album van de nog immer piepjonge Sarah Jarosz. Amper 22 jaar is ze, deze leeuwerik uit het illustere Austin, Texas, maar haar drie platen openbaren een ongekend gevoel voor melodie en harmonie. Dat ze die twee troeven uitspeelt in een elegante melange van bluegrass, country en folk is wellicht debet aan haar geboortegrond waar de americana de laatste paar jaar een stevig infuus met nieuwe inspiratie in de aderen geduwd kreeg. Maar Jarosz lijkt me het type zangeres dat elke stijl naar haar hand, nee, naar haar stembanden kan zetten. Dat hoor je in het kwikzilveren Mile On The Moon, met de al even zoetgevooisde Aiofe O’Donovan als achtergrondzangeres, een zeer geïnspireerde Dan Dugmore op elektrische gitaar en de geest van de Beatles ergens in de coulissen.

Het titelnummer is minstens zo aangrijpend, Jarosz staat er vocaal op hetzelfde niveau als Alison Krauss en O’Donovans stem kleurt prachtig met die van Sarah. Onderweg doet Jarosz nog een beroep op de aloude grootmeester Bob Dylan en zorgt ze voor een bevallige versie van Simple Twist Of Faith waarbij ze zich enkel laat begeleiden door een cello (mooi werk van Nathaniel Smith). Ook mooi is de cover van Joanna Newsoms The Book Of Right-On, een nummer dat mag steunen of wonderlijk snarenwerk van violist Alex Hargreaves en opnieuw cellist Smith. Maar écht memorabel is Jarosz toch vooral in haar eigen songs met het al eerdergenoemde Mile On The Moon en Gone Too Soon als hoogtepunten. Vooral die laatste song laat horen dat Jarosz enkele ferme stappen voorwaarts heeft gezet als songschrijfster én vertolkster. De pret wordt nog eens verdrievoudigd door de muzikale ondersteuning van Kate Rusby (zang), Jerry Douglas (weissenborn) en Darrell Scott (gitaar). Met haar vorige twee albums werd Jarosz telkens met anderen vergeleken. Met Build Me Up From Bones lijkt ze voortaan enkel op zichzelf.

 

http://sarahjarosz.com

www.facebook.com/sarahjaroszmusic

www.myspace.com/sarahjaroszmusic.com

(Martin Overheul)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Hans #
    1

    Jarosz heeft met Build Me Up From Bones inderdaad een paar flinke stappen vooruit gezet. Dit album heeft tot nu toe binnen het Nederlandstalige gebied verbazingwekkend weinig belangstelling gekregen!Your Comment