RSS

BLUES-ROCK KWINTET THE TEMPERANCE MOVEMENT MET DEBUUT NAAR NEDERLAND

Afgelopen september bracht het Londense blues-rock kwintet The Temperance Movement hun gelijknamige debuutalbum uit (ADA/Warner). De plaat verscheen hoog in de Engelse hitlijsten, de Britse pers doopte hen om tot ‘British next big rock ‘n’ roll band’ en ook buiten de landsgrenzen werd het album uitstekend ontvangen.

Met dit album is The Temperance Movement, precies zoals de bedoeling was, erin geslaagd om een verzameling authentieke songs op te nemen die uiterst soulvol zijn, warm klinken en een levendige sfeer ademen. Omlijst door het fenomenale stemgeluid van frontman Phil Campbell, dat enerzijds krachtig en fel is, maar op andere momenten ook rustig, teer en gevoelig, zijn de 12 nummers divers en verrassend. Van stevig en opzwepend tot intiem en ingetogen.

Niet alleen op het album weet The Temperance Movement te overtuigen. Ook live gooit de band hoge ogen. Op het podium staan vijf charismatische muzikanten, die als een geoliede machine volledig op elkaar zijn ingespeeld en energieke en indrukwekkende performances geeft. Hun live-reputatie zorgt voor veel enthousiasme onder het concertpubliek en heeft intussen geleid tot uitverkochte tournees en spraakmakende shows.

In Amsterdam stond The Temperance Movement in oktober in een goed gevulde Bitterzoet. Dit was de eerste en meteen succesvolle introductie in Nederland. Op 13 maart keert te band terug voor een concert in W2 (Den Bosch). 
 
Meer informatie over The Temperance Movement is te vinden op www.thetemperancemovement.com

Your Comment