RSS

Sir James – My Love The Drunk

Coldplay, Wilco en Crosby, Stills, Nash & Young doen het.Muziek maken voor iedereen. Muziek met goede zanglijnen. Muziek die massa’s met elkaar kan verbinden. Rockpopklanken met tevens de ingetogenheid van Bon Iver. Dit hoor je ook terug op het  debuutalbum “My Love The Drunk” van het Nederlandse kwartet Sir James, waarvan de leden respectievelijk uit Delft, Leiden, Rotterdam en Amsterdam komen.. Sir James – een bandnaam die een ode vormt aan de verhalenverteller James. Schoolmaten Frank van Kasteren (electrische gitaar- zang) enTommaso Sarri (zang) van de band Sir James groeiden op in Lisse – het hartje van de bollenstreek. Tijdens hun eerste bijbaantje als bollenpeller ontmoette zij James, een Brit die daar als heftruckchauffeur werkte. ‘Frank en ik zaten geregeld aan zijn lippen gekluisterd, luisterend naar zijn meeslepende en emotioneel rakende verhalen over zijn levenservaringen en de dromen die in rook waren opgegaan. Na twee weken werden we ontslagen. We luisterden teveel naar Sir James en pelden te weinig’, vertelt Tomasso als ik een verklaring vraag  over de bandnaam. Na het winnen van een aantal prestigieuze prijzen, succesvolle concertreeksen in onder meer eigen land en Italië en het uitbrengen van de ep The Place They Talk About in 2011 was vorig jaar de tijd rijp voor Tommaso Sarri, Frank van Kasteren, Anne Punt, Ralf Pouw  en Joop Wesseling te werken aan een volledig album.

Gekozen werd voor de rustieke omgeving in het Groningse Pieterzijl.  ‘Alleen maar weilanden, veel schapen, een knus fries huisje voor de driedaagse schrijfsessies en verder niets”, vertelt Tommaso. Het resultaat verscheen op 21 januari in een relatief rustige periode wat betreft het uitbrengen van nieuw werk. ‘Om mensen meer ruimte te geven te luisteren naar het nieuwe “My Love The Drunk’, vindt het vijftal van Sir James. Twaalf prima popliedjes die stuk voor stuk de juist snaar raken. Sir James weet hoe een goede popsong in elkaar gedraaid moet worden en hoe je een bepaald gevoelswereld creëert. Met meerstemmige vocalen, een gelamenteerde zanger (Tommaso Sarri), een subtiel en prettig arrangement, smaakvol, passend en niet overheersend ingekleurd met orgel, gitaar en drums  en de productie van Viktor van Woudenberg (Bettie Serveert/ Wooden Saints) die veilig aanvoelt. Wat mij betreft soms iets te veilig.

22-02: Sugar Factory, Amsterdam
12-04: Culture Club De Haere, Olst

www.sirjameband.com

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Live vond ik dit best een goede band, maar deze cd is echt een tegenvaller. Matige songs, matige productie en hoe meer ik luisterde, hoe meer die zanger me ging irriteren met z’n zelfingenomen, aanstellerige zang.