RSS

Her Majesty in het Stadstheater te Zoetermeer

dejavu

Een nagenoeg uitverkochte tour, 15 in de haast geplande extra optredens, een berg aan belangstelling en een website die pas in de ochtenduren weer bereikbaar was. De geweldige mega-impact van een tien minuten durende overtuigend en indrukwekkend visitekaartje, die de Nederlandse formatie Her Majesty afleverde op 26 januari tijdens het invloedrijke tv-programma De Wereld Draait Door.

DSCN7543

‘Een gekkenhuis, ‘zo vertelde Dirk Schreuders recentelijk aan de plaatselijke Meppeler krant. De feiten hangen allemaal samen met de aanleiding van dit stukje , namelijk het optreden op 21 januari j.l. in het op twee lege zitplaatsen na compleet gevulde Zoetermeerse Stadstheater van een band, die de naam draagt van het door Paul McCartney geschreven gelijknamige niet op de hoes vermelde slotlied op het laatst reguliere Beatles album “Abbey Road” uit 1969. Ruim twee jaar geleden toerden Bertolf Lentink (zang en gitaar), Bauke Bakker (zang en drums), Gertjan van der Weerd (zang en toetsen) en Dirk Schreuders (zang en basgitaar) rond met het integraal gespeelde fameuze Beatles album, aangevuld met een zorgvuldig gekozen selectie van het beste solowerk van de vier afzonderlijke leden. Niet als een typische imitatieband met de nodige verkleedpartijen, maniertjes en typische kapsels, maar met een missie van een band om het publiek een onvergetelijke nostalgische trip te bezorgen.

100% pure, eerlijke muzikaal jeugdsentiment, diverse persoonlijke achtergrondverhaaltjes en herinneringen en op de achtergrond geprojecteerde foto’s staan centraal in het nieuwe theaterprogramma Deja Vu van Her Majesty. Een eerbetoon aan het legendarische album met fraaie melodielijnen en de magie van de krachtige, karakteristieke, harmonieuze meerstemmigheid van het West-Coast viertal Crosby Stils Nash & Young, waarmee Her Majesty zonder toetsenist Gertjan Van Der Weerd maar met Daryll Ann oudgediende Jelle Paulusma en zanger, gitarist en toetsenist Diederik Nomden momenteel succesvol in uitverkochte zalen speelt. Kippenvelmuziek – een lust voor het oor en ik ben er gek op.

DSCN7512

Met een rolverdeling binnen de band waarbij Jelle de meeslepende dramanummers als Helpless en Country Girl van Neil Young voor zijn rekening neemt en drummer Bauke Bakker de show steelt met het uit zijn teennagels geperste pijnlijke lofzang in het door David Crosby voor zijn in 1969 overleden liefje Christine geschreven Almost Cut My Hair. Bertolf en de veelzijdige Diederik brengen op een meer dan geloofwaardige vakbekwaamheid de door Graham Nash (Teach Your Children/Our House) en Stephen Stills (Carry On/4+20) op Deja Vu vertolkte liedjes in het Zoetermeerse Stadstheater voor het voetlicht.

DSCN7541

De band werkt uiteindelijk toe naar een prachtig einde waar het publiek verwend wordt en van de eerste tot de laatste noot muisstil is tijdens het acapella gezongen Find A Cost Of Freedom en de akoestische toegift Blackbird. Her Majesty – vijf doorgewinterde muzikanten met zinnenstrelende samenzang, die geen Crosby Stills Nash & Young coverband zijn, maar een gedeelde liefde koesteren – het album Deja Vu. Vocaal net iets minder gekruid dan de vier Californische azen en netjes tussen de lijntjes spelend met warme, heel ingetogen of zinderende country en gitaarrock momenten. Soms moet je niet meer willen dan gewoon mooi, of gewoon prachtig.

DSCN7573

Voor tourdata zie: http://www.hermajesty.nl/ModX/index.php?id=2

Tekst:  Johan Schoenmakers

Foto’s: Tineke Beckers


Comments are closed.