RSS

Mike Meijer – Triptychon

Ik heb altijd een zwak gehad voor artiesten die schijt hebben aan conventies en volledig hun eigen gang gaan. Multi-instrumentalist Mike Meijer is ook zo’n intrigerend type met een eigenwijze twist. Een druk baasje. Vanaf 1984 is hij achtereenvolgens actief als drummer in bands als The Scene, De Gigantjes, Jump Dickie Jump!, Orkater, Gruppo Sportivo en Rusty Apollo.

mike1

Is Mike Meijer een multi-creatieve weirdo zoals hij door diverse scribenten wordt genoemd?. Verre van dat. Hij laat juist zijn ongeremde, vindingrijke geest op het ambitieuze drieluik Triptychon de vrije loop. Triptychon is met een overdaad aan ideeën een interessant project dat veel biedt. Eenendertig grotendeels onconventionele nummers heeft Mike uitgepoept. Verspreid over drie van sfeer en karakter wisselende schijfjes. Van het type waar de ongeoefende luisteraar, die zich te buiten gaat aan degelijke, voorspelbare muziek, de vinger lastig op zal kunnen leggen. Daarmee zet hij de luisteraar direct voor het blok. En binnen die liedjes gebeurt er ook nog eens veel, zoals zijn protest tegen de zielepoten, de aandachtzoekers op de buis (Utopio).

Jet uit de oude pekela ,in haar blootje op tv
Esther uit de achterhoek, lesbisch en live op tv uit kast
Liesje uit grolloo is negen jaar en zingt als christine deutekom

iedereen zoekt vergeving, iedereen wil aandacht, iedereen wil stralen, iedereen zijn eigen ster en niemand zijn publiek.

mike2
Meijer laat zich op Triptychon van drie kanten zien. Hij schreeuwt, zingt, rapt, brabbelt en kreunt als zichzelf op Fremdkörper met Nederlandstalig poetische teksten of als zijn denkbeeldige Engelstalige neefjes Chunky Tub op het blues en funky Cookies Don’t Liquify en de rebelse Mighty Mike op het melodische new wave album The King of Pop.

mike3

Het is smullen geblazen. Het lijkt hem weinig te doen dat Triptychon waarschijnlijk niet opgepikt zal worden door de massa. Mike creëert vrolijk door, want dat is denk ik het liefste wat hij doet. Bij alle positieve berichten in de diverse sociale media over Triptychon sluit ik mij aan en mag je de recensie clichés er verder zelf bij bedenken.

www.mikemeijer.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.