RSS

De 40ste Editie van Waterpop te Wateringen

DSCN0682

Het is nog niet echt dringen geblazen aan het Wateringse Hofpark tijdens de 40ste editie van Waterpop als op vrijdag aan het begin van de avond de zeskoppige formatie Darlyn als opener aantreedt. Het Amsterdamse gezelschap trakteert het handjevol aanwezigen op een aangename combinatie van het folkgenre en meerstemmige americana. Binnen de lijntjes en prettig beluisterbaar.

Na dit openingsoptreden van de vierde jubileumeditie moet het Belgische Boogie Beasts aan de bak, die een show neerzet vol rauwe energie en passie. Het kwartet brengt een ongecompliceerde, broeierig en opzwepend geluid voort in de sfeer van John Spencer Blues Explosion en The Black Keys. Withete punkboogie zoals Boogie Beasts hetzelf noemt. Gelardeerd met luid gitaarwerk, scheurend mondharmonicawerk en de voortreffelijk, intense vocalen van Jan Jaspers grijpt de muziek je bij de strot.

Dan is om kwart voor negen de tijd aangebroken voor de onvervalste bluesrock van de Band of Friends. Een toegewijde eerbetoon aan de 22 jaar geleden overleden vingervlug solerende Ier Rory Gallagher van twee leden uit zijn band onder wie drummer Ted McKenna en bassist Gerry McAvoy, aangevuld met de uit ons land afkomstige zanger en gitarist Marcel Scherpenzeel . Op het inmiddels volgepakte Wateringse Hofpark komen met 200% inzet eigen werk van de Band Of Friends en vele klassiekers van de legendarische snarenvirtuoos voorbij. Fenomenaal en voor ieder liefhebbende bluesrockoor een aanrader.

De gratis toegankelijke vrijdagavondeditie van twee dagen Waterpop wordt prima afgesloten door DeWollf. Dat lijkt een hele kluif na de enerverende show van de Band Of Friends. Maar muziek maken kunnen de heren, waar de inspiratiebronnen van het Limburgse trio in de jaren zestig en begin jaren zeventig liggen. Stiekum verlang ik tijdens het optreden van DeWolff weer terug naar die tijd. Een smeltkroes van bluesrock en psychedelische klanken van het beste soort.

Darlyn

RSCN0888

DSCN0703

DSCN0726

Boogie Beasts

DSCN0773

DSCN0766

DSCN0778

DSCN0765

Band Of Friends

DSCN0811

DSCN0833

DeWolff

DSCN0863

(Johan Schoenmakers

 


Comments are closed.