RSS

Paul Carrack – These Days

These Days

De 67-jarige Britse zanger, componist en muzikant Paul Carrack is al 48 jaar een telg in het muzikantenbestaan. Internationaal bekend geworden als bandlid van de formaties Ace (How Long), Squeeze (Temped) en Mike and The Mechanics (The Living Years, Over My Shoulder). Ook als solo-artiest is hij wereldwijd in de aandacht om zijn nummers I Need You, Dedicated en Don’t Shed A Tears.

Nog altijd vormen zijn imposante soulvolle strot en zijn feilloos musiceren op gitaar en keyboard sterke wapens, die volop de ruimte krijgen om te schitteren op het nieuwe album “These Days”. De herkenbare Paul Carrack stempel. Hij overtuigt zowel in het pop-soul en rhythm & blues werk (Amazing, You Make It Feel Good, Talk To Me ) als in het countryrock getinte In The Light Of Day, het swingende Power of Love en het Carribische ritme van het titelnummer. Hij beheerst het allemaal op zijn zeventiende wapenfeit.  Een album met zelfgeschreven werk of in samenwerking met ouwe gabber van Squeeze Chris Difford.

Toegankelijke, melodische, harmonische, doordachte muziek voor een grote groep liefhebbers. Liedjes met een ‘feelgood gevoel’, die weten te charmeren. Fraai en vakkundig verpakt door Jeremy Meek (basgitaar), Robbie McIntosch (gitaar) en drummer Steve Gadd. En regelmatig omringd door allerlei koperwerk.  Onmiskenbare kwaliteit volgens het bekende recept. Gebracht met veel liefde en speelplezier.

13-10: Enschede, Muziekcentrum Enschede
14-10: Amsterdam, Theater Carré
15-10: Zwolle, Theater De Spiegel
17-10: Arnhem, Musis Parkzaal
18-10: Eindhoven, Muziekgebouw Frits Philips

www.paulcarrack.net

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.