RSS

Concert Verslag: Gerry Cinnamon in de Amsterdamse Paradiso

De sfeer zit er vrijdag goed in wanneer het eerste voorprogramma van Gerry Cinnamon een paar minuten na zeven uur het podium betreedt. Gerry Cinnamon is in Schotland al een grote naam. In Nederland verkoopt hij – naast een optreden op Eurosonic – Paradiso en Melkweg uit. Het vermoeden is dat zijn ster ook hier snel rijzende is. Niks blijkt minder waar. De gezellig zingende, bier drinkende en hossende groep bezoekers bestaat voor het overgrote deel uit Britten die de overzijde van het Kanaal hebben opgezocht om hun held te zien.

Gerry Cinnamon doet het allemaal zelf. Geen label. Geen marketingbureau en ook (nog) geen radiohitjes. In zijn eentje zingt hij enthousiast swingende liedjes. Cinnamon heeft een rauw, Brits accent. Daardoor klinkt het alsof Ed Sheeran een uitstapje maakt met enkele jongens van de Britpop scene.

De voorprogramma’s zingen veel covers en de DJ draait makkelijke meezingers in de categorie van ‘Country Roads’. Enthousiast wordt alles meegezongen. Zodra Cinnamon het podium oploopt zit de sfeer er al goed in. Hij zelf lijkt niet verbaasd van de vele landgenoten. Gekleed in een trainingsjasje en met een grote glimlach zet Cinnamon gelijk zijn twee meest swingende nummers in. ‘Lullaby’ en ‘Sometimes’ zijn makkelijke meezingers. Door de combinatie van simpele drums uit een apparaatje en vrolijk gitaarritmes zit de sfeer er gelijk in.

Gerry Cinnamon laat aan alles zien de potentie te hebben om een grote te worden. Hij heeft een gevoel voor aanstekelijke liedjes. Nergens kiest hij voor de moeilijke weg. Soms plukt hij uit een drummachine een aanstekelijk ska ritme, waar lekker op gedanst kan worden. Dit doet hij ook in de kleinere momenten. Cinnamon speelt een fantastische versie van ‘Get Up, Stand Up’. In deze interpretatie zit een rauwe cadans die maakt dat de teksten krachtig binnen komen. Aan het einde stapt Cinnamon over op het ska ritme om de opgebouwde spanning toch weer los te laten.

Wat een feest! Zelden wordt er in Paradiso zoveel gedanst bij een concert. Een hardcore medley met onder andere een cover van ‘Discoland’ en ‘Wanna Be A Happy’ maakt het feest compleet. Zonder twijfel zien we Cinnamon de komende jaren nog op veel festivals terug en zal het bij latere bezoeken aan Nederland voor onze overzeese buren een stuk lastiger te worden om tickets te kopen. Want ook de Nederlandse zijn niet vies van een beetje meezingen, pot bier en lekker dansen!

www.podiuminfo.nl

(Karst Jaarsma)


Comments are closed.