RSS

Watermelon Slim – Church Of The Blues

Church of the Blues

‘Een album dat er toe doet’ schreef ik een kleine twee jaar geleden over  “Golden Boy”van de onder de artiestenaam Watermelon Slim opererende Amerikaan Bill Homans uit de Mississippi Delta. Zijn twaalfde alweer en een persoonlijke favoriet van mij van dat jaar. Muziek met een zekere werkmansmentaliteit.

Ook nu siert hij met zijn markante karakter kop, die een scheepslading aan levenservaringen vertelt, de hoes van zijn nieuwe plaat. Wie Watermelon Slim twee jaar geleden op het podium van de Leidse Q-Bus  aan het werk heeft gezien weet wat hen te wachten staat op “Church Of The Blues”. Een op en top verslavend bluesalbum met een puur, rauw en authentiek karakter. Een plaat met een  “deep soul feeling” dat onder meer het oude Chicago blues gevoel oproept

Een mooie combinatie van zelfgeschreven nummers en Slims eigen benadering van het werk van bluesmannen onder wie Muddy Waters (Gypsy Woman), Allen Toussaint (Get Out Of My Life Woman), Howlin Wolf (Smokestack Lightning) en Mississippi Fred McDowell (Highway 61). Bevlogen en geïnspireerde interpretaties, waarvan wij twee jaar geleden tijdens zijn optreden in de Leidse Q-Bus al mochten genieten.

Wat mij betreft is “Church Of The Blues de beste uit zijn catalogus. Aangedreven door drummer Brian Wells, bassist John Allouise en Slims formidabel spel op de slide-gitaar, vurig harmonicawerk en zijn kenmerkende getergde stemgeluid. Her en der presenteren een groot aantal gasten zich vakkundig op Slims dertiende studioschijf.

www.watermelonslim.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 


Your Comment