RSS

Mighty Magnolias – Unknown Skyline

Unknown Skyline

De allereerste referentie wanneer je naar “Unknown Skyline”luistert? Onmiskenbaar de Canadese rootsrockformatie Blue Rodeo. Maar ook de namen van Gram Parsons & Emmylou Harris schieten door mijn hoofd heen. En dan weet je alvast dat steekwoorden als aanstekelijk, melodieus, verlangend en meerstemmigheid uit de hoek komen. Met de sfeer van de Amerikaanse West-Coast.

Het kwintet Mighty Magnolias van voorman, componist, zanger en gitarist Emil Nordtvelt is een tot op heden door mij onopgemerkt Noors bandje, dat drie jaar geleden debuteerde met het album “Somewhere North Of Nowhere”. Uitgebracht via Snaxville Recordings van de broertjes Henrik en Amund Maruud (jawel, die van mijn vorige recensie). Het label is ook verantwoordelijk voor de uitgave van de opvolger “Unknown Skyline”.

Het resultaat bestaat uit een verzameling van elf rootsy liedjes waarop Mighty Magnolias zich bijzonder goed presenteert. En afwisseling is er voldoende. Voor elk wat wils, waarop zo af en toe een gitaarsolo (Out In The Cold) of de toevoeging van blazers (Amour Perdu, Gotta Move Up) niet worden geschuwd. Liedjes die uitstekend in elkaar steken en dus met groot gemak je gehoorgang inglijden. Feelgoodmuziek die nergens over de schreef gaat en perfect is geproduceerd.

https://www.facebook.com/mighty.magnolias/

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.