RSS

Rymden – Reflections & Odysseys

Reflections and Odysseys

Het zijn drie jazz-grootheden. En afkomstig uit Noorwegen en Zweden. De claim van supergroep in het persbericht vind ik persoonlijk een beetje teveel van het goede. Hoeveel mensen hebben platen in de kast staan van Bugge Wesseltoft, Dan Berglund en Magnus Ostrom (om die drie gaat het hier)? De synergie ontstaat vaak pas als de ervaren muzikanten langere tijd met elkaar doorbrengen in het oefenhok.  En ze moeten muzikaal in elkaars verlengde liggen.

Niet dat het instrumentale “Reflections  & Odysseys”  een slechte plaat is geworden. Integendeel. Het resultaat van deze samenwerking tussen een gerespecteerde Noorse pianist en de voormalige Zweedse ritme sectie van het Esbjörn  Svensson trio is juist ongelooflijk aangenaam beluisterbaar. Een gouden combinatie en een geweldig initiatief.

Geregeld zijn de veelzijdige composities op het album “Reflections & Odysseys opgetrokken uit een simpele riff of thema, waarmee het drietal al improviserend aan de slag gingen. Durvend de tijd te nemen om een lekkere groove op te bouwen. Hypnotiserend, melodisch, fantasievol, repeterend, dynamisch, gewaagd en niet altijd structuur vast. Muziek van het hoogste niveau.

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.