RSS

Timber – The Family

The Family

De voor mij onbekende zanger Will Stewart (Willie and the Giants) en zangeres Janet Simpson (Wooden Wand) uit Alabama slaan de handen ineen als het gelegenheidsduo Timber. Niet te verwarren met de gelijknamige Amerikaanse bluegrassband, de vaderlandse singer-songwriter met persoonlijke, akoestische liedjes, die zich Timber noemt of de Leeuwardense rockband met dezelfde naam.

“The Family” is het eerste volwaardige wapenfeit van dit samenwerkingsverband.  Een album met acht eigen nummers, opgenomen met Lynn Bridges (Lee Baines III, John Paul Keith) achter de knoppen. Met bescheiden middelen en  een handjevol aan gastmuzikanten wordt je ondergedompeld in een heerlijke droefgeestigheid. Beurtelings nemen zij het vocale voortouw, waarbij de ander geregeld voor wonderschone harmonieën zorgt.

Een verstilde pracht die herinneringen oproept aan het vroege werk van The Cowboy Junkies en Mazzy Star. Een plaat voor het slapen gaan om je overbodige ballast mee weg te spoelen.  Zachte melodijnen die zorgen voor een prachtig intiem en rustgevend geheel. Het moge duidelijk zijn: “The Family” is een intrigerend werkje, waar ik intens van kan genieten.

https://timber.bandcamp.com/

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.