RSS

Datura4 – Blessed Is The Boogie

Blessed Is the Boogie

Het wordt hoog tijd de aandacht te richten op een psychedelisch, bluesrock en boogie sensatie uit het Westen van Australië, en met het in 2011 opgerichte kwartet Datura4 hebben ze er één te pakken. Ook al is de interesse op Spotify voor hun derde album “Blessed Is The Boogie” nog niet groot.

Dat doet niets af aan de kwaliteit van de tien nummers. Afgezien van hun interpretatie van de jaren zestig klassieker Ooh Pooh Pah Doo van de Amerikaanse rhythm & blues zanger Jesssie Hill is “Blessed Is The Boogie” volgeschreven door drie leden van de band. Het resultaat is onmiskenbaar schatplichtig aan de begin jaren zeventig. Met jankend gitaarwerk, een zanger die het gelukkig niet braaf houdt en vergeet het genadeloze drumwerk niet.

Onbeschaamd teruggrijpen naar het verleden, waarin bandjes als Bad Company, Savoy Brown en Wishbone Ash domineerden.  Oftewel een potje ouderwetse bluesgeoriënteerde rock die ruim drie kwartier je speakers uitknalt. Het mag dan niet origineel zijn, verdomd lekker klinkt het wel. Tijd om de luchtgitaar uit de kast te halen.

https://dommariani.com/pages/datura4

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 


Comments are closed.