RSS

Dan Navarro – Shed My Skin

Shed My Skin

Mocht je denken: moet ik de naam van Dan Navarro ergens van kennen, dan help ik je even. Zijn grootste wapenfeit is namelijk vooral als schrijver van het nummer We Belong, waarmee de Amerikaanse zangeres Pat Benatar in de tachtiger jaren wereldwijd veel succes had. Diverse andere  composities van de inmiddels 67- jarige Dan Navarro vinden tevens hun weg op albums van The Bangles, Dionne Warwick en Dave Edmunds.

Bovendien heeft hij een behoorlijke staat van dienst met Eric Lowen, waarmee hij onder de naam Lowen & Navarro een veertien tal albums uitbrengt. Platen die in de jaren negentig bij regelmaat op de Amerikaanse radiozenders waren te horen. Als zijn muzikale partner in 2012 aan de gevolgen van de ingrijpende ziekte ALS overlijd, besluit Dan alleen verder te gaan.

Op zijn eersteling “Shed My Skin” als solo-artiest, waarop hij door een aantal legendarische kopstukken uit de muziekindustrie wordt bijgestaan, toont Navarro aan zijn zaakjes op orde te hebben. Een vakman zogezegd met veel vrienden, onder wie Leland Skar, Tony Furtado, Danny Kortchmar en de vorig jaar overleden mandolinespeler David Glaser wiens bijdragen al eerder waren vastgelegd.

De twaalf liedjes kennen een gedegen en een melancholische inslag, waarbij Navarro’s stemgeluid de aangename aandacht vraagt. Acht nummers zijn van eigen hand. De overige vier zijn composities van Kenny Edwards (Night Full Of Rain), Jimmy Webb (Wichita Lineman), een ademloze, donkere interpretatie van Billy Idols Sweet Sixteen en Tom Wilsons You Drove Me Crazy. Het laatstgenoemde nummer laat een duet horen van Dan Navarro met de Amerikaanse blues en soul zangeres Janiva Magness. “Shed My Skin” is een prettig plaatje op de late avond of om even je gedachten te laten afdwalen.

http://w.dannavarro.com/dannavarro/home.html

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 

 


Your Comment