RSS

Ardent Sons – No More Than This

No More Than This

De uit Oakland afkomstige rock ‘n roll formatie Ardent Sons is vernoemd naar de legendarische Sun Records en Ardent Studio, waar de hits in de zestiger en de zeventiger jaren van de lopende band afrolden. Muziek die bandoprichter Tony Sales en tevens drummer in de huidige bezetting van de vermaarde Flamin Groovies in zijn tienerjaren hoorde tijdens de autoritten met zijn vader, die een liefhebber was van de golden oldies radiostations.

Ondanks dat “No More Than This” begin mei op de markt is gebracht oogst het drietal nog weinig aandacht. Deze debuutplaat van drummer en zanger Tony Sales, bassist Kevin T White en Dave Flores (gitaar, toetsen) verdient meer dan een bestaan in de marge of het zijn van een ‘eeuwige insiderstip’ van de muziekkenners.

Bij opener If I Can’t Have You duurt het maar heel even voor je weet wat je door Ardent Sons krijgt voorgeschoteld. Een fijne soundtrack voor het betere zomeravond feest. En die lijn wordt op de overige zes nummers voortgezet. Op een album waarvan meer dan de helft van het materiaal boven de zes minuten klokken. Een plaat, waarop de gehele ziel en zaligheid in de strijd wordt gegooid door het trio.

Meeslepend, smeuiig maar soms ook wel oerdegelijk met diverse scheurende gitaarsoli en huppelende piano en orgelklanken. Typische Amerikaanse rock met flinke scheuten soul, funk en rhythm en blues. Maar, benadrukt Sales – ‘Ardent Sons’ is geen gitaarband’. Het zwaartepunt ligt op zijn drumspel, de vocale harmonieën en zijn heerlijk, knauwend stemgeluid met een vette knipoog naar Graham Parker.

https://ardentsons.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments are closed.