RSS

Ex Hex – It’s Real

It's Real

Wat is heden ten dage nog het belang van een releasedatum? In ‘the good old days’ stonden een week lang de schappen en de winkeletalages vol met de platen c.q. cd’s, die recentelijk waren verschenen. De verkoop van cd’s is sterk gedaald en moet een betreffende artiest het geregeld hebben van hun verkoopstand tijdens optredens.

En vandaag de dag moet je – of flink veel kilometers maken om een platen/cd winkel van binnen te zien, of veel makkelijker en populairder, nieuwe muziek wordt beluisterd via de streamingdiensten. En doorgaans ligt het accent op een paar nummers van een album. Je ziet dan ook tegenwoordig, dat muzikanten – of een ep uitbrengen – of dat een album rond de grens van 35 minuten blijft hangen. Wat is het moraal van dit verhaal? Dat een releasedatum veel minder van belang is dan vroeger.

Dan kan het dus ook gebeuren dat het album “It’s Real” van het Amerikaanse powertrio Ex Hex, 3,5 maand nadat het van de platen/cd-persen is gerold, aandacht op onze website krijgt. Is dat nou zo’n grote ramp, dat ik nu pas iets schrijf over de uitgekiende punk en garagepop op het nieuwe album van de drie dames uit Washington? Persoonlijk vind ik van niet – aandacht is aandacht. En Ex Hex is HOT.

Rips

Net als op de eersteling strooien de dames van Ex Hex op het album dat wederom gestoken is in een kleurrijk jaren tachtig hoesje,  met ijzersterke en ongecompliceerde melodieën en stevige gitaarriffs. Door jaren van intensief touren, waar de dames tegenwoordig ondersteund worden door bassist David Christian, was het lang wachten op de opvolger van het debuutalbum “Rips”.  Een eersteling, waarvan het nummer Don’t Wanna Lose You inmiddels ruim 1,5 miljoen keer is beluisterd via Spotify. Trouwens, leuke bandnaam, maar de herkomst is minder boeiend. Ex Hex was namelijk de titel van het solo-album uit 2005 van voorvrouw, zangeres en gitariste Mary Timony.

Van “It’s Real” krijg je een grote, tevreden grijns op je smoel. Vol overgave storten Mary Timony, Betsy Wright en Laura Harris zich op hetgeen waar ze goed in zijn: catchy rockmuziek uit de hoge hoed toveren. Een mierenneuker zal vallen over de clichés waar “It’s Real” bol van staat. Maar dat, lieve mensen, interesseert mij echt geen mallemoer!

www.exhex.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment