RSS

Lukas Nelson & Promise Of The Real – Turn Off The News (Build A Garden)

Turn Off The News (Build A Garden) [Explicit]

ik ben geen spotify-liefhebber, maar tegenwoordig kan men er niet meer om heen. Ik wel, maar ik ben er niet trots op om voor dit stuk te werken met een – netjes gezegd – gratis verkregen download. Want als een grootmacht in de muziekindustrie als Universal Music het Altcountryforum niet voorziet van een recensie-exemplaar en ik aandacht aan dit album wil besteden kan ik  gewoonweg niet anders. Toch?

Het vijftal met de twee zonen van Willie Nelson (Lukas en Micah) in de gelederen staan op woensdag 10 juli als begeleidingsband van Neil Young in de Amsterdamse Ziggo Dome. Nog altijd lovend is de ouwe rot over het vijftal. Een band die ieder nummer van de Canadees zo onder de knie kan hebben.

Op “Turn Off The News (Build A Garden)” is vooral aan het eind tijdens de ingetogen, akoestische momenten (de bonustracks Turn Off The News met Neil op pomporgel en Consider It Heaven) de vocale invloed van vader Willie hoorbaar. In de studio kreeg het kwintet hulp van de oude Nelson (Mystery),  Shooter Jennings (Civilized Hell), Margo Prize (Lotta Fun) en  Sheryl Crow (Turn Off The News).

Net als op het vorige album van Promise Of The Real klinkt het vijftal op het verse wapenfeit als een geolied en hecht team. En steken de  liedjes, die qua muziekstijl behoorlijk breed georiënteerd zijn, meer dan voortreffelijk in elkaar. Fraaie radiovriendelijke en veelal pretentieloze nummers, die herinneringen oproepen aan Tom Petty, Traveling Wilburys, The Byrds, maar ook aan Loggins & Messina, J.J. Cale en The Buffalo Springfield. Muziek die niemand kwaad doet.

10-07: Amsterdam, Ziggo Dome (met Neil Young)

www.lukasnelson.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment