RSS

Jamie Freeman – Dreams About Falling

Dreams About Falling

Bij het horen of zien van de naam van de Britse zanger, componist, multi-instrumentalist en producer Jamie Freeman zal je wel niet gelijk van je stoel afdonderen. Dat gevoel herkende ik, zeker ook als je op zijn wikipedia pagina lees dat hij voormalig voorman is van The Jamie Freeman Agreement. Ook dat deed bij mij geen lampje branden.

Ik ben niet de enige, want de liedjes van zijn nieuwe solo-album “Dreams About Falling” worden totaal onterecht nauwelijks via Spotify beluisterd. Dus ligt hier een taak voor het Altcountryforum om de ingedutte muziekliefhebbers goed wakker te schudden met het door Neilson Hubbard (Mary Gauthier, Seth Walker, Peter Bradley Adams) geproduceerde nieuwe werk.

Afgezien van de zelfgeschreven nummers The Deer en het afsluitende Match Among The Ashes is het overige materiaal mede geschreven met Angeleena Presley, Ben Glover, Brandy Zdan, Wild Ponies, Michael Loden, Amy Speace of Amy Tudor. Met de kwaliteit van zijn muziek  zit het wel goed. Zo ook met zijn prettig beluisterbare stemgeluid, waarmee Freeman de goed verteerbare, okselfrisse folk en country liedjes weet te brengen. Soms rustig, danweer met een lekkere stevige beat.

Muziek met een toegankelijke benadering, waar gitaarsolo’s niet uit de weg worden gegaan. Aangename verrassingen zijn ook de duetten met de zangeressen Angeleena Presley (Down Range), Brandy Zdan (Standing On A Star) en Amy Speace (The Man I Want To Be).

www.jamiefreeman.co.uk

(Johan Schoenmakers)


Your Comment