RSS

The Kik – Boudewijn de Groot’s Voor De Overlevenden & Picknick Live

Boudewijn de Groot's Voor de Overlevenden & Picknick (Live)

‘The Kik’ geeft mijn songs nieuw leven’ vertelde Boudewijn de Groot half mei in de online editie van het Parool. Een ambiteusplan van Dave von Raven en zijn maten om de albums “Voor De Overlevenden” en “Picknick” met een batterij aan blazers en strijkers integraal live te gaan brengen.

De inmiddels 75- jarige Nederlandse zanger zag er zonder de prachtige arrangementen van Bert Paige aanvankelijk weinig in. Ook ondergetekende had zo zijn twijfels. Want met “Picknick”  ben ik als acht jarige  opgegroeid. Toendertijd het Nederlands antwoord van Boudewijn de Groot en tekstschrijver Lenneart Nijgh op het album “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” van The Beatles. Daar blijf je van af, dacht ik. Oud repertoire, waarvan De Groot op het podium afstand heeft genomen.

Nu is eindelijk de registratie van deze succesvolle optredens op twee cd’s van de persen gerold. Dat The Kik hierop niet door de mand valt is onder meer te danken aan het uitstekende werk van arrangeur Reyer Zwart om de verloren gegane arrangementen te reconstrueren. Maar ook door het schitterende orkest en de professionaliteit, muzikaliteit, vakmanschap en de uitzonderlijke harmonieën van de Rotterdamse beatgroep blijft het sterke materiaal van Boudewijns sleutelalbums volledig overeind. Bovendien petje af voor zanger Dave von Raven. Nergens struikelt hij over de ingenieuze teksten van Lenneart Nijgh. “Boudewijn de Groot’s Voor De Overlevenden en Picknick” is een voortreffelijk eerbetoon. Klassiek repertoire vertaald naar deze tijd.

Een aantal keren nog brengt The Kik samen met een orkest het werk van Boudewijn de Groot:

11-07: Den Haag, Zuiderparktheater (Uitverkocht)
17-09: Amsterdam, Concertgebouw
22-11: Rotterdam, Ahoy
23-11: Rotterdam, Ahoy

www.thekik.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.