RSS

Local Store – Magpie and the Moon

Magpie And The Moon

Goede liedjes behoeven geen krans en al helemaal geen godvergeten irritante fade-out. Een middel waarvan de Noorse jazzmuzikant Bjørn Klakegg op het progressieve rockalbum “The Diarie Of Robert Reverie” met zijn band Needlepoint zich nogal eens wilde bedienen. Mijn nekharen gingen er vorig jaar tijdens het recenseren vrijwel constant kaarsrecht overeind staan.

Op “Magpie and the Moon” van Klakeggs nieuwe project Local Store met Mattias Krohn Nielsen (gitaar, zang), Magnus Tveten (basgitaar, zang) en Tore Ljøkelsøy (drums) wordt dit keer wel een waar eind aan ieder nummer gebouwd. Een album dat de Noor ter nagedachtenis heeft opgedragen aan Marianne Thorén, die hem tijdens het schrijven van de liedjes in de vroege ochtenduren op het terras gezelschap hield.

Net als op het album met Needlepoint hangt er op deze plaat wederom een nostalgisch sfeertje. Minder jazzy en progressief en meer invloeden uit het folkrock genre van de begin jaren zeventig. Of je naar een obscuur plaatje uit die tijd luistert.  Soms dromerige vocale passages met vingerplukkende semi-akoestische gitaarlijntjes, dan weer adembenemende zangpartijen met intens mooie prachtmelodieën en afgewisselend met een groovende psychedelische bluesrock.

https://www.facebook.com/localstoreband/

(Johan Schoenmakers)


Your Comment