RSS

Todd Thibaud – Hill West

Hill West

Al meer dan twintig jaar maakt de uit Boston, Massachusetts afkomstige singer-songwriter Todd Thibaud  plaatjes die veel waardering krijgen bij een select groepje rootsrock liefhebbers . Het type publiek dat ook de Euro Americana Charts op de voet volgt. Van die pareltjes met aangename rockmelodielijnen van het onschuldige soort (John Mellencamp, Tom Petty), die soepeltjes je oren binnenglijden.

Voor de basis van het album “Hill West” streek hij met zijn mobiele opnamestudio neer in een adembenemende locatie tussen de bergen in het Noorden van Vermont. In zijn thuishaven Boston werden alle oneffenheden weggewerkt en gladgestreken tot een radiovriendelijk geheel, waardoor het woord ‘gewoontjes’ al snel opduikt.

Door samen met Thomas Juliano (gitaar), Sean Staples (mandoline, banjo, viool, ukulele, bouzouki) en Chris Anzaone (percussie) vooral voor een akoestische aanpak te kiezen komt Thibaud op deze plaat behoorlijk gematigd en soberder uit de hoek. Bovengemiddeld goede liedjes op het grensvlak van folk en pop, die vergelijkingen opeisen met James Taylor, Gordon Lightfoot en Crowded House. Op het eerste gehoor dobberen de elf eigen liedjes met uitgekiende arrangementen gevaarloos rond, maar met elke luisterbeurt voelt het album aan als een hartverwarmende deken.

www.toddthibaud.com

(Johan Schoenmakers)

 

 

 

 


Your Comment