RSS

Session Americana – North East

Northeast Cover.jpg

Er zijn van die albums, die naar pure vakmanschap en ervaring ademen,  speelplezier en oprechtheid uitstralen en waar woorden als sympathiek en stijlvol voor gereserveerd zijn. “North East” van Session Americana is er zo eentje.  Een Amerikaans collectief met een vaste kern, omringd door een reeks aan gastmuzikanten en vocalisten.

Op het fysieke exemplaar presenteert het integere gezelschap op semi-akoestische wijze een verzameling composities van collega-muzikanten uit het noordoosten van Amerika – ook wel New England genoemd. Een interessante combinatie van herkenning (Pixies, Jonathan Richman, Carly Simon, James Taylor, Donna Summer) en obscuriteit (Letters To Cleo, Chris Pappas, Chandler Travis & David Greenberger).

Zes muzikanten om een ronde tafel met daarop één microfoon. Iemand zet een nummer in en de anderen vallen bij, vertelt het promoverhaaltje bij de komende tournee van Session Americana door Ierland, Italië, Zwitserland, Duitsland, België en ons land. Zo’n prettig voortkabbelend en ontspannen gevoel, waarbij je het liefst languit op de bank naar “North East” wil luisteren.

09-10: Leiden, Q-Bus
10-10: Terheijden, Witte Kerkje (Puur Wit)
12-10: Ede, Live Stage Marnix
27-10: Edam, A Walk About Music
28-10: Eindhoven, Meneer Frits

www.sessionamericana.com

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.