RSS

Jesse Malin – Sunset Kids

Sunset Kids

De oude, getrouwe jaarlijstjes komen er weer aan. Althans…voor diegene die er zich mee bezig houden. Ik schaar mij niet tot die categorie. Maar als ik moet afgaan welke albums dit jaar het meest door mijn huiskamer hebben geschald, dan zou het nieuwe album “Sunset Kids” van Jesse Malin wel eens fier bovenaan komen te staan.

Een album waarop de talenten van de melodische punkrocker en Lucinda Williams in de rol van producer (samen met haar echtgenoot Tom Overby) en als zangeres in de nummers Room 13 en Dead On ijzersterk naar voren komen. Onderlinge chemie heet dat. En de terugkeer van het rauwe geluid, dat je eerder kon horen op Malins eerste 2 albums “The Fine Art Of Self Destruction”(2002) en “The Heat” (2004).

“Sunset Kids is een plaat met goudeerlijke liedjes, waarvoor je mij best wakker mag maken. Liedjes die goed in elkaar zitten met lekkere zanglijntjes, fraaie gitaarpartijen en stemmige harmonieën, die direct in je kop blijven plakken. Een gevoel of een emotie willen overbrengen doet Maling op “Sunset Kids.  Een eerbetoon aan zijn vader, gitarist en goede vriend Todd Youth en zijn producer David Bianco verloor, die hij vorig jaar in korte tijd verloor.

27-03: Den Haag, Paard
28-03: Groningen, Der Aa-theater
29-03: Amsterdam, Bitterzoet

www.jessemalin.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment