RSS

Concert Verslag: Matthews Southern Comfort in de Acoustic Alley te Den Haag op 10 Januari

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, inclusief B-j Baartmans, mensen op toneel, de tekst 'A a lley'

Anderhalve week na de jaarwisseling opende het Haagse Acoustic Alley de deuren voor een stijf uitverkocht optreden van Matthews Southern Comfort. Bewierrookt in de begin jaren zeventig door hun interpretatie van het door Joni Mitchell geschreven Woodstock, waarmee een groot commercieel succes werd geboekt.

Bekend geworden met The Fairport Convention was Matthews’ Southern Comfort aanvankelijk een solo project van de Brit met diverse muzikanten uit de legendarische folkrock formatie. Vijftig jaar na zijn wereldberoemd geworden uitvoering wordt de in Limburg residerende Iain Matthews tegenwoordig omringd door ervaren Nederlandse topmusici onder wie Eric de Vries (akoestische gitaar), Bart de Win (toetsen) en BJ Baartmans (electrische gitaar).

Twee sets van een uur genoot de volgepakte zaal aan de Westeinde 165a stilletjes van het hechte gezelschap, Matthews’ verhalen, zijn eerlijke bescheidenheid,  het melodieus vakmanschap en de meerstemmigheid van het viertal. Dit resulteerde in betoverend mooie muziek, een bloemlezing van herbewerkt oud materiaal, diverse covers en een smakelijk voorproefje op het eind maart te verschijnen nieuwe album “The New Mine”. De kennismaking met het nieuwe werk zorgde zelfs direct al voor de nodige kippenvel op de armen.

Verdere optredens in de Acoustic Alley:

24-01: Sam Baker
07-02: David Luning
21-02: Madeleine Roger
06-03: Stephanie Struijk
20-03: Jodymoon
03-04: Freddy & Francine
17-04: Birds of Chicago
01-05: Amy Speace
15-05: My Darling Clemetine

www.iainmatthews.nl

(Johan Schoenmakers)


1 Comments Add Yours ↓

  1. rob zonneveld #
    1

    Inderdaad geweldig concert. Met een voortreffelijke (Nederlandse) band. Kan de vergelijking met de oorspronkelijke Matthew Southern Comfort uit begin jaren 70 gemakkelijk aan !Your Comment