RSS

Ledfoot – White Crow

White Crow

Tim Scott McConnell heeft zichzelf op de website van zijn alter ego Ledfoot omgedoopt tot de beschermheer van de gothic blues. En dat is precies wat je krijgt voorgeschoteld op “White Crow” – het vierde album onder dit pseudoniem. Op zijn CV staat  verder een behoorlijke lijst platen. Gemaakt als lid van The Rockats, The Havelinas en solo-werk, dat hij opnam onder de naam Tim Scott.

Zijn nieuwe album draait – en niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst – diverse rondjes in mijn cd-speler. Ledfoots licht knauwende strot en het basdrumgeluid van een stompbox zorgen voor een heerlijk rauw en primitief karakter. Een stijl die voorzichtig in de buurt komt van cultheld Scott H. Biram, maar dan minder rammelend en dreigend. Hij blijkt ook menig vingerbotje te kunnen breken op zijn twaalf  snarige gitaar. Beetje met het verwantschap van iemand als Leo Kottke.

Voor chagrijnige zeurpieten of liefhebbers van gladgestreken producties zal het 31 minuten durende “White Crow” waarschijnlijk eenvormig en saai overkomen. Voor mij is “White Crow” meeslepende muziek op zijn puurst, waarop alle zijpaden van de blues worden bewandeld.

www.ledfoot.org

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment