RSS

Popa Chubby – It’s A Mighty Hard Road

It's A Mighty Hard Road

Soms verwacht je op basis van een ijzersterke live-reputatie vanzelfsprekend een lekkere bak massief spierballen geweld als je een nieuw studio-album in de bus ontvangt van iemand als de bluesrock gigant Ted Horowitz. Beter bekend onder de naam Popa Chubby. Met pak em’ beet 130 kilo is deze New Yorker een imposante, kaalhoofdigde verschijning met een geitensikje en getatoeerde armen. Een doorgewinterde bluesveteraan, die op het podium geregeld voor meer muzikaal vuurwerk zorgt en energieker uit de verf komt dan in een opname studio.

Chubby zit inmiddels ruim dertig jaar in het vak.  Dat wordt gevierd met het nieuwe studio-album “It’s A Mighty Hard Road” met als toepasselijke ondertitel ‘More Than 30 Years Of Blues, Rock And Soul’. Helemaal klaar om met onversneden adrenaline de stukken van de studiomuren eraf te laten vliegen, zou je denken. Op het eerste kwartet aan nummers, die live in de New York’se G. Bluey’s Juke Joint zijn vastgelegd, is It’s A Mighty Hard Road inderdaad een weelderig feest voor het oor. Zonder zich over te geven aan potsierlijke machopraktijken toont Chubby met uiterst gedreven gitaarspel en vriendelijk in het gehoor liggende bluesrock melodieën zijn ongekende klasse.

Het melodisch elftal aan mid-tempo songs – negen zelfgeschreven en twee covers, waaronder een fraai bluesy geïnterpreteerde versie van het nummer Kiss (Prince) dat hierna volgt, opgenomen in zijn eigen studio herbergt een fraaie afwisseling aan genres. Dat levert een aantal leuke uitstapjes op naar de soul, funk, reggae, rhythm & blues en jazz, maar blijven mijns inziens hier en daar compositorisch en op productioneel vlak wat aan de brave kant.

www.popachubby.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment