RSS

Wooden Soldiers – Wooden Soldiers

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'WOODEN SOLDIERS'

Door onder meer het promotiewerk van Jessica de Wal kom ik nog eens ergens. Zo kwam de vaderlandse formatie Wooden Soldiers mij in het vizier. Deze bestaat uit Frank Wolff (zang, gitaar, piano), Agnes Loonstra (zang, gitaar, piano, mandoline, ukele, indiase harmonium), Nora Iburg (zang, synthesizer), Jan van der Hoeven (basgitaar), Bart van Gemert ( drums) en Martin Lasthuis (viool).

Zes bijzonder getalenteerde musici die onlangs debuteerden met de naamloze eersteling. Hierop wordt zijdezachte droomfolk aangelengd met fraaie meerstemmigheid, plukkend akoestisch spel en een overstuurd elektrisch gitaargeluid, het rauwe karakter van een synthesizer, boventoonrijke klanken van een harmonium en inventieve ritmes. Rustiek en prankelend maar ook af en toe bijna uit de bocht vliegend.

Wooden Soldiers maakt er op hun website geen geheim van hun stijlvolle klanken de volle aandacht te willen geven tijdens een intiem huiskamer optreden. Jij zorgt voor een mannetje of twintig, de band doet de rest.

www.woodensoldiers.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment