RSS

Douglas Greer – My Last Storm

 

My Last Storm

Het is vaak moeilijk te vatten hoe groot de impact is van flinke overstromingen en totale verwoestingen, die zware orkanen en de nasleep ervan teweeg brengen. Douglas Greer, een Amerikaanse singer-songwriter en volleerd raadsman met een advocatenpraktijk, onderschrijft dit voor de ontkenners van de klimaatverandering in het cd-boekje en haalt de extreme weersomstandigheden ook aan in het gelijknamige titelnummer.

This is my last storm, another one would kill me
Retreating and rebuilding’s a younger man’s game
I’ll put an RV out on the highway
We’ll make it out alive down the line
‘Cause this is my last storm
This is my last time
This is my last storm

‘Liefhebbers van een landerige sfeer en americana om met Steve Earle en John Hiatt twee voorbeelden te noemen komen goed aan hun trekken’, schreef ik drie jaar geleden over Greers voorganger “Baja Louisianna”. Uitermate vertrouwd en melodieus in de oren klinkend met accenten uit de rootsrock en country. Muziek in de marge, waarmee hij in ons land op de nodige belangstelling mag rekenen. Ondanks de drukte die het werk van een advocaat met zich meebrengt maakt hij graag tijd vrij voor optredens in ons land. Helaas is dat momenteel door het verdomd, grillige coronavirus niet aan de orde.

De Texaanse verhalenverteller gaat op “My Last Storm” verder waar hij is gebleven. Hier en daar met een lekker aangescherpt randje door het splijtende gitaarspel van David Grissom op Grown Man en het venijnige My Bible and The Gun. Een nummer waarop religie en wapens samen gaan, geïnspireerd door de streek waar Greer woonachtig is.

Hij serveert op zijn nieuwe plaat negen puntgave, eigen liedjes en twee in samenwerkingsverband met zijn broer Joe (Million Beers) en Robert Frith (Like A Glove). In elf veelzijdige nummers, die net onder de veertig minuten klokken, vangt hij zijn persoonlijke vertelsels samen. Muzikaal fraai verpakt door Bradley Kopp, Richard Bowen, de al genoemde David Grissom en multi-instrumentalist Mark Hallman, die samen met Andre Morgan als producer in de Congress House Studio te Austin een oogje in het zeil hield.

Op zijn facebookaccount vertelt hij in zijn nopjes te zijn met de hoge notering in de Euro Americana Charts, alle aandacht van de schrijvende pers voor zijn nieuwe plaat en de diverse radiostations die zijn muziek lieten horen. “My Last Storm” gaat dan ook grif over de toonbank van de Hengelose platenboer PopEye van Johan Dollekamp. ‘Thanks to everyone who has helped and encouraged’, aldus Douglas Greer.

www.douglasgreermusic.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment