RSS

Ryan Hamilton and the Harlequin Ghost – Nobody To Go But Everywhere

Nowhere to Go but Everywhere

Dat heerlijk frisse, pakkende en compromisloze muziek helemaal geen hogere wetenschap behoeft bewijzen Ryan Hamilton en zijn Harlequin Ghost met het album “Nowhere To Go But Everywhere”. Ryan is een Amerikaanse muzikant uit Fort Worth en zijn begeleidende band is Brits. En zo klinkt het album ook, dat is verschenen via Steve van Zandts label Wicked Cool Records. Dat ze doen denken aan Tom Petty meets The Beatles is dan ook onmiskenbaar.

Ze winnen het uiteraard niet op originaliteit, want dat is niet nodig om in je kop te blijven hangen. In plaats daarvan presenteren Ryan Hamilton and the Harlequin Ghost een radiovriendelijk geheel met een combinatie van powerpop en americana met een hoeveelheid aan melodieuze ingredienënten. Zo’n plaatje, dat het volk momenteel nodig heeft in deze wereld van onzekerheid.

De liedjes, die Hamilton grotendeels schreef tijdens een roadtrip over de Route 66 na het nieuws over zijn scheiding, hebben een soort vanzelfsprekendheid, waardoor het album bij eerste beluistering al volstrekt vertrouwd klinkt. Het gaat ze allemaal even gemakkelijk af met gloedvolle melodieën en vocale harmonieën.

https://www.facebook.com/RyanHamiltonandTheHarlequinGhosts/

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.