RSS

Death Valley Girls – Under The Spell Of Joy

Under The Spell Of Joy\

Stoer hoor, om je te vernoemen naar een van de heetste plaatsen op aarde met een temperatuur ver boven de vijftig graden. Dat verwacht je eerder bij een black metal of een technobandje. Wat minder snel bij een gezelschap dat psychedelische rockmuziek omarmt met een breed scala aan stijlen en invloeden van B-52’s, The Cramps, The Velvet Underground, Sonic Youth met de intensiteit van The Stooges. De Death Valley Girls is zeven jaar opgericht door voormalig Hole drummer Patty Schlemel en haar gitaar spelende broer Larry en heeft een voorliefde voor b-movies en occulte films.

“Under The Spell Of Joy” – plaat nummero vier van het iconische vijftal – werd recentelijk uitgebracht. Deze albumtitel is een eerbetoon aan het t-shirt van de hardrockers Joy, dat zangeres/gitarist Bonnie Bloomgarden vijf jaar geleden ontving van de band en tot op heden iedere dag draagt. In een interview zegt Bloomgarden hierover: ‘“There is a lot to be really angry about in the world but joy is just as powerful if used correctly!”.

De nieuwe plaat van de Death Valley Girls liegt er niet om. Een excentrieke combinatie van muziek en spiritualiteit van de psychedelische rockers. Als een vijftal tarotlezers wordt de luisteraar begeleid en geholpen bij het navigeren door je eigen leven. Wat “Under the spell of Joy” zo boeiend maakt, is de variatie in toon en tempo, terwijl het album op een prettige wijze samenhangend aanvoelt en klinkt.

This is heaven right now, we’re all in the sky zingt Bonnie op de opener ‘Bliss Out’, waarbij het refrein en het onweerstaanbaar orgelgeluid referenties oproept met The Inspiral Carpets. Een fijn stukje old school pop om mee te beginnen. Ze creëren samen met een kinderkoor, venijnige gitaarpartijen en scheurende saxofoonklanken een eindeloze liefde vol aanstekelijke melodieën die je in een ijzeren greep neemt en niet meer loslaat.

https://deathvalleygirls.bandcamp.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment