RSS

Metz – Atlas Vending

Atlas Vending

Meedogenloos lawaai maken. Of ze ermee zijn geboren. Het drietal van het Canadese Metz kan het als de beste. Meer dan een decennia is de formatie alom gevreesd om hun verpletterende live-optredens en de verwoestende onheilsherrie op de studioplaten. De verschroeiende gitaarriffs van schreeuwlelijk Alex Edkins, de venijnige baspartijen van Chris Slorach en het heerlijk opzwepende en explosieve drumwerk van Hayden Menzies bevestigt de band als koploper voor de hardste, gemeenste en meest agressieve hedendaagse industriële rockact.

Degenen die bekend zijn met de band weten dat een bloeddrukmeter bij de hand een vereiste is of in ieder geval diep ademhalen voordat je op play drukt. De fans van het typerende, loeistrakke en luide werk worden niet teleurgesteld. No Ceiling, Parasite, Blind Youthen en Sugar Pill zijn net zo snel en furieus als alles wat ze tot nu toe hebben gedaan. Dit album is een stoomwals die elk obstakel op zijn weg hard het asfalt in duwt.

Evenals de voorgangers gaat Metz op het verse “Atlas Vending” als een dolleman tekeer. De band heeft geen greintje van hun brutaliteit verloren op album nummer vier. Al ontwikkelt de band zich wel op deze plaat met tempo aanpassingen, diverse sfeerelementen en zenuwslopende complexiteit. En in tegenstelling tot vroegere platen met nummers die onder de drie minuten klokken wordt het nieuwe materiaal op “Atlas Vending” behoorlijk opgerekt met als hoogtepunt de ruim zeven en en halve minuten durende afsluiter A Boat To Drown in. Fenomenaal en een prachtig stukje noise waar je geen genoeg van krijgt. Echt, wat een geweldenaars!

www.metzztem.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.