RSS

Colorama – Chaos Wonderland

Chaos Wonderland

“Chaos Wonderland” is het zevende album van Colorama (en dan reken ik de twee ep’s niet mee). Voor mij is het pas de kennismaking. Ik heb nog nooit van dit gezelschap gehoord en wat opzoekwerk leert me dan dat het eigenlijk vooral om één persoon gaat: Carwyn Ellis. Onopgemerkt heeft de goede man een geweldige live- en studio-reputatie opgebouwd als het gaat om zijn sessiewerk voor anderen onder wie Edwyn Collins, Roddy Frame. Shane MacGowan en The Pretenders.

“Chaos Wonderland” zit vol met soundscapes en een lading aan muzikale invloeden, die Carwyn duidelijk hebben uitgedaagd een album te maken dat de tand des tijds zeker zal doorstaan. Het voelt alsof de jaren negentig britpop van bands als Blur of Divine Comdedy naar nu verplaatst is met een beetje soul als extra toevoeging en een snufje ’60’s psychedelica om het af te maken. Of wacht: doe er een beetje Belle and Sebastian-lulligheid bij. Heerlijk toch?!

Stekelig, kleurrijk, intrigerend, een beetje vreemd maar toch lekker. De hoes is er een prima verpakking voor. Niks mis met een beetje chaos in wonderland.

https://colorama.bandcamp.com/

(aERodynamIC)


Your Comment