RSS

Mint Field – Sentimiento Mundial

Sentimiento Mundial

Het voordeel van een cd-wisselaar voor 200 cd’s is dat ik geen stapeltje nog te recenseren cd’s naast mij heb liggen. Die zitten allemaal in de speler, en komen veelvuldig langs. Een album dat mij al een tijdje bezig houdt is “Sentimiento Mundial” van het vijf jaar geleden opgerichte Mexicaanse duo Mint Field.¬†Intrigerend zijn de lichtjes vage hoes en het intens mooie stemgeluid van 23- jarige Estrella del Sol Sanchez. Versterkt door Sachez’ schurend en furieuze gitaarlijnen, stevige baspartijen van Sebastian Neyra, de verschillende, wisselende ritmes van drummer Callum Brown en de toevoeging van viool en saxofoon.

De muziek leunt over in de wondere wereld van de psychedelia en krautrock met hier en daar elementen van de in melancholie doordrenkte shoegaze. Bovendien wekt de albumtitel bij mij de aandacht. Daarover vertelt Estrella in een interview met de aan de vrouwen en niet-binaire mensen toegewijde website LoveLettersZine: ‘Ik heb het idee dat we nu in een wereld leven waar sociale media ons het gevoel kunnen geven dat we alleen zijn’. ‘Dat we soms denken dat het leven van alle anderen om ons heen perfect is – het is gemakkelijk om je leven met anderen te vergelijken’.

Voor deze plaat koos het duo voor een minimaal geluid met in het Spaans gezongen teksten in tegenstelling tot de engelachtige stemklanken van “Pasar De Las Luces” en de allerhande experimenten met geluiden en texturen. “Sentimiento Mundial” is een album over eigenliefde. Een gevoel van afstand en rust. ‘Mensen kunnen gaan luisteren wanneer ze zich alleen, angstig, verward voelen en misschien antwoorden op hun vragen zoeken’. Vanaf de eerste minuut is de plaat een masterclass in relaxte droompop. Nummers ontvouwen zich in een ongehaast tempo. Je hoort er van alles in terug. Van Portishead en Weyes Blood tot Slint en Julia Holter.

https://www.facebook.com/mintfieldband/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment