RSS

The Idolizers – The Idolizers

The Idolizers

Voor ongecompliceerde lawaaiplaatjes van jonge en meer gevestigde rebelse rockers moet je bij het label Rum Bar Records uit Boston, Massachusetts zijn. Eigenaar Louis Mansdorf heeft een fijne neus hiervoor en stuurde mij dan ook de gelijknamige debuut/ep van het New Yorkse kwartet The Idolizers.

Let op de werkelijk schitterende hoesillustratie van cartoonist Mort Todd, die de geest van hun muziek op fraaie wijze weergeeft. In de categorie je-houd-er-van-of-je-haat-het-verschrikkelijk presenteren Jon Pozzuto (gitaar), Tommy Brimstone (drums), Mike Dee Thrill Sergeant (zang, basgitaar) en Sean Griffin (gitaar, zang) met heel veel energie een viertal toffe liedjes in slechts 12 minuten.

Garage, punk en rock’n roll of hoe je het ook noemt – wat een kracht straalt ervan af. Denk aan het rauwe van The Stooges, The New York Dolls en de MC5. Oorwormen als Stranded en Golden Days┬ázullen je vanaf de eerste luisterbeurt niet meer loslaten. Helemaal geweldig. Nergens gedoseerd maar als een stel wilde honden lekker tekeer gaan. Precies zoals het hoort en waar ik van hou.

https://www.facebook.com/IdolizersNYC/

(Johan Schoenmakers)


Your Comment