RSS

Lunatic Soul – Through Shaded Woods

Through Shaded Woods

Achter de naam Lunatic Soul gaat zanger en multi/instrumentalist Mariusz  Duda schuil, die bovendien al jaren met zijn kenmerkende, fraaie falset en zijn basgitaar actief is in de welbekende Poolse formatie Riverside. Voor album nummer zeven van zijn nevenproject vond hij volgens zijn website een bron van inspiratie in zijn ouderlijk huis. Gesitueerd op een plek vol eindeloze bossen en meren. Als het ware kruipt de luisteraar dan ook dicht onder de huid van de natuur mens die Duda is.

Promopraatje of niet Lunatic Soul geeft hem de mogelijkheid experimentele dingen te doen. “Through Shaded Woods” klinkt sferisch en hypnotiserend, maar tegelijkertijd ook melodieus, intens, dynamisch en dansbaar. In tegenstelling tot de electronische klanken van zijn eerdere platen is het verse wapenfeit vol akoestische instrumenten een kwalitatief sterk staaltje progfolk geworden met frisse melodielijnen, een filmisch karakter en een sterke neiging naar het folk genre.

Bij deze warme klanken krijgt je biologerend mooie beelden op je netvlies van diepblauw uitgesneden Noorsen fjorden. Dat is mede te danken aan de magistrale en glasheldere productie. Door de gelaagde opbouw groeit het nieuwe album langzaam maar zeker richting het ijzersterke werk van Riverside. Hoezo soloproject? Met “Through The Shaded Woods” is Lunatic Soul uitgegroeid tot een volwassen groep. Met als prijsnummer het bijna tien minuten durende Summoning Dance.

Voor de trouwe aanhang van Riverside, die andere band van Mariusz is er goed nieuws. Op 11 december verschijnt  “Lost ‘n’ Found”.  Een concertregistratie van een optreden uit 2015 in 013 Tilburg met onder meer een speciale versie van The Same River en het twintig minuten durende Escalator Shrine. “Lost ‘n Found” is een heruitgave op 2 cd’s, die drie jaar geleden exclusief tijdens hun optredens  in beperkte oplage werd verkocht en nu tevens beschikbaar is op dvd.

www.lunaticsoul.com

(Michael Struis)


Comments are closed.