RSS

Will Hoge – Tiny Little Movies

Tiny Little Movies

De Decembermaand staat altijd garant voor de toegeslagen gekte van de jaarlijstjes. Ik ben er niet zo van. En daarom doet het Altcountryforum er ook niet aan mee. Dat clichématig gedoe van een muzikale balans opmaken. En dat terwijl er nog altijd mooie muziek onbesproken is. Je kunt tenslotte niet alles tegelijkertijd luisteren. En je heb ook altijd albums die je later pas opmerkt.

Nu het coronavirus nog altijd flink om zich heengrijpt heb ik behoefte aan iets opbeurends, iets veerkrachtigs, zoals het nieuwe album van Will Hoge. Wie het rock ´n roll en americana karakter van Tom Petty, Bob Seger, Steve Earle en Bruce Springsteen een warm hart toedraagt heeft met “Tiny Little Movies” wat mij betreft een aanrader in handen.

Muziek met een hoog aanstekelijkheidsfactor, dat verslavend werkt en aangenaam wegluistert. Vol hart en ziel, melodie en harmonie met een voltallige band, Hoge achter de productietafel en Matt Ross-Spang als verantwoordelijke om met een geweldige en vlijmscherpe mix zo goed mogelijk het live-gevoel over te brengen.

Net als op zijn achterliggende platen bewijst hij ook nu nog altijd een meesterverteller te zijn. Waar hij op het twee jaar geleden verschenen “My American Dream” openlijk de politiek benaderde met zijn directe aanvallen op Trumps presidentschap verhaalt Hoge op “Tiny Little Movies” over het leven in Midden-Amerika. Of het nu gaat om politiek of romantiek, Hoge zingt vol toewijding met een hongerig hart.

www.willhoge.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.