RSS

Natalie Sweet – Oh, By The Way…It’s (2019-2020)

Oh, By The Way It's

Bij het scheiden van kaf en koren stuitte ik tegen het solodebuut van Natalie Sweet.  De voormalige  frontvrouw en zangeres van de bubblegum punkformatie The Shangais en gitarist van het garagepunk bandje Control Freaks.

Na een aanvankelijke release in 2019 op een obscuur Italiaans label is “Oh, By The Way” in oktober van het afgelopen jaar uitgegeven via Rum Bar Records. Het fantastische label uit Boston van Lou Mansdorf, dat zich veelal specialiseert in rock ‘n roll, powerpop, punk, garage en glamrockmuziek.

Geen vragen stellen nu, gewoon doen wat ik zeg. Ga naar rumbarrecords.bandcamp.com. zoek daar naar haar eerste solo wapenfeit en laat je vol overgave meevoeren met haar suikerzoete, zonnige, heerlijk opzwepende en meeneuriebare liedjes. Zeg maar, The Ramones meets Blondie met een vette knipoog naar de doo-woop, soul en de meidengroepen uit de jaren zestig.

Als je van vrolijkstemmende punk-garage-rock houdt, is dit een aanrader van jewelste. Een knallend powerpopalbum dat ergens ligt tussen “Rocket to Russia” (Ramones) en “Parallel Lines” (Blondie). Muziek van vervlogen tijden en het is geweldig.

(Johan Schoenmakers)


Your Comment