RSS

The Freedom Affair – Freedom Is Love (2020)

Freedom Is Love

Ik zeg het nog maar een keertje. Deze maand besteden wij nog voor de hongerige muziekliefhebber aandacht aan een aantal albums, die het afgelopen jaar in ons land schromelijk over het hoofd zijn gezien door de schrijvende pers.

Zo vind ik het werkelijk onbegrijpelijk dat het prachtige debuut “Freedom Is Love” van het veelkoppige collectief The Freedom Affair uit Kansas City, Missouri hier aan de weblogs en/of muziekmagazines nagenoeg geruisloos is voorbij gegaan. Een band met een missie, die vreugde, liefde, broederschap, vrijheid samenbrengt en iedereen ervan laat genieten. Want wat je krijgt voorgeschoteld is een geweldige verzameling aan liedjes, waar je U tegen zegt. Geleid door de krachtige vocalen van drie zangeressen en het explosieve geluid van zes muzikanten, die met technisch vakmanschap tot een geheel wordt gesmeden.

Wie het label Colemine Records waarop het eerste wapenfeit van The Freedom Affair is verschenen, associeert met het klassieke soul en funkgeluid uit de jaren zestig en zeventig heeft het bij het rechte eind. Het resultaat met een albumhoes die een foto toont van een demonstratie voor burgerrechten in Kansas City in 1968 , is een meesterlijk en tijdloos retro album. Soms met wild fladderende melodielijnen die uitbundig langs je heenscheren dan weer stijlvol laverend tussen verstilde en serene sferen.

www.thefreedomaffair.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment