RSS

Prinz Grizzley – To My Green Mountains Home (2020)

To My Green Mountains Home

Wie onze steun hard nodig heeft is Chris Comper. Een Oostenrijker wiens muziek is geïnspireerd door de blues, country en americana. Opmerkelijk is dat deze stijlen wel een dik stempel `Amerika´ dragen met een vleugje Oostenrijkse Alpencultuur . Het gaat de Scandinavische singer/songwriter en muzikant heel goed af.

Met de hulp van Continental Record Services stond zijn album “Come On In”, die hij onder zijn pseudoniem Prinz Grizzley twee jaar geleden uitbracht, verrassend genoeg in ons land en net daarbuiten in de schijnwerpers. Met een behoorlijke reeks aan festival optredens en een lange Europese tour met Seastick Steve tot gevolg.

Zijn zeer gewaardeerde debuut werd vorig jaar juni opgevolgd door het album “To My Green Mountains Home”, dat ondanks de sterke verzameling aan nieuw materiaal, in ons land tussen het bekende wal en schip is gevallen. Mede door het Covid 19 virus, zodat er niet getourd kon worden, maar ook door het gebrek aan promotie door onze vaderlandse weblogs en muziekmagazines.

Er zijn wat opvallende zaken aan “To My Green Mountains Home”, het tweede volwaardige wapenfeit van Prinz Grizzley. Het geluid is rauwer, strakker en droger. Minder galmend dan op zijn debuut met de pedalsteel wat meer naar achteren en zijn lekker schurend stemgeluid pontificaal voor in de mix. Hiervoor verdient producer Beau Bedford, die Grizzley tijdens zijn Europese toernee tegen het lijf liep, een dikke pluim. Het zal de liefhebbers van zijn eerste plaat zeker bevallen en de nieuwkomers aangenaam verwelkomen.

Voor alles is dit een heerlijk visitekaartje met muziek uit het hart. Opgenomen gedurende tien dagen in de Nautilus Studios in Dornbirn met zijn begeleidingsband The Beargaroos, serveert hij een collectie aan liedjes met diverse sleutels tot het tonen van je liefde aan iemand. De innerlijke en uiterlijke littekens wat de liefde met ons kan doen.

www.prinzgrizzley.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.