RSS

The Bills – Til The Blues Have Gone

Til the Blues Have Gone

Een rekening in mijn brievenbus is niet mijn favoriete post om te ontvangen. De enige rekening die ik met liefde verwelkomt is de samenwerking tussen bassist Bill Booth en multi-instrumentalist Bill Troiano onder de naam The Bills. Niet te verwarren met het gelijkluidende Canadese vierkoppige folkgezelschap. Deze versie van The Bills bestaat uit twee doorgewinterde in Noorwegen geresideerde Amerikaanse muzikanten ,die allang hun sporen hebben verdiend in diverse formaties.

Light is on but there’s no one home
I sit alone like some sad song
But it won´t be long til I´m feeling strong
No it won’t be long til the blues have gone

Met het gelijknamige openingsnummer wordt de toon gezet voor een krap drie kwartier durend heerlijk zwelgen in een bad vol zelfmedelijden en liefdesverdriet, die centraal staan op het album Till The Blues Have Gone. Vastgelegd in de zomer van 2020 weet het tweetal zich in de opnamestudio van Bill Booth gesterkt door drummer en percussionist Alexander Pettersen.

“Til The Blues Have Gone” is een solide album. waarop de blues, swing en folk samenvallen. Het wiel wordt niet nog eens uitgevonden, maar levert wel degelijk een prettige en relaxte luisterervaring op. Het resulteert in een twaalftal nummers van eigen hand, aangevuld met een fraaie interpretatie van het Son House nummer Grinning In Your Face.

www.thebills.no

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.