RSS

The Space Age Travellers – Spaceology

Spaceology

The Space Age Travellers, het powertrio rond Bart-Jan Baartmans, die alle nummers schreef en de gitaarpartijen voor zijn rekening nam, heeft een uniek geluid gecreëerd. Een eclectische mix van rock & roll, surf, jive en spaghetti western met een snufje free jazz. Het drietal met Gerco Aerts op bas en Sjoerd van Bommel op drums neemt je op het recentelijk verschenen tweede album “Spaceology” mee in een duizelingwekkende muzikale (ruimte)reis door zeventig jaar gitaargeschiedenis. Geïnspireerd door grootheden onder wie  Dick Dale, Jeff Beck, Bill Frisell en Django Reinhardt.

Het resultaat is een unieke luisterervaring vol opwindende dansritmes afgewisseld met pure romantiek. En dat alles gebracht met een muzikaliteit en vakmanschap van een waanzinnig hoog niveau, waarin bovendien humor en improvisatietalent voortdurend een grote rol spelen.

Zoals we stapje voor stapje het heelal ontdekken zo blijft deze plaat bij iedere luisterbeurt een klein stukje van zijn geheimen prijsgeven. Quentin Tarantino heeft alleen nog een scenario nodig voor zijn nieuwe film. Dat kan hij dan mooi om dit geheel instrumentale album heen schrijven. Dit is namelijk wat mij betreft de perfecte soundtrack!

https://www.bjbaartmans.nl/the-space-age-travellers/

(Bert van Kessel)


Comments are closed.