RSS

Clap Your Hands Say Yeah – New Fragility

New Fragility [Explicit]

‘CLAP YOUR HANDS SAY YEAH IS MEER DAN EEN HYPE’ kopt de OOR een jaar na het onverwachte Internationale succes van het gelijknamige debuut van de Amerikaanse formatie. Ook het Belgische ‘De Morgen’ heeft het tien maanden na de fel gehypte eersteling uit 2005 helemaal gehad. ‘Stop De Hype’ lijkt de krant het uit te schreeuwen. De impact was enorm. Desondanks geeft zanger Alec Ounsworth niets om de roem, zolang hij maar trouw blijft aan zijn muziek. ‘Je durven bloot te stellen’, aldus de voorman van de indie artrock formatie.

Nog altijd wordt hij ge├»dentificeerd met dat eerste album wat het inmiddels enige overgebleven bandlid een beetje teleurstellend vindt. ‘ Dat ontneemt het zicht op al het andere werk dat ik heb gedaan in de laatste vijftien jaar, vertelde Ounsworth onlangs aan Guido Timmermans van het Nederlands en Belgische online muziekmagazine Maxazine.

Zestien jaar na het alom bejubelde debuut beseft hij best goed dat de hele wereld niet meer in de handen zal klappen voor zijn band. Het houdt hem niet tegen om zijn diepste bekommernissen met zijn zwalkend stemgeluid met ons te blijven delen. Zoals op het nieuwe wapenfeit “New Fragility”, waarop Ounsworth de machteloosheid van de slachtoffers van de schietpartij in Californi├ź in 2018 recht tegenover de besluiteloosheid van regeringen zet (Thousand Oaks). De geur van corruptie en de onderhuidse woede hakken er flink diep in.

Zijn stem kan voor sommigen een brok van ergenis zijn en de soms zwaar aangezette orkestrale muziek kan je misschien afleiden. Het is de emotionele intensiteit van de teksten uit zijn overslaande en haperende strot, die bij mij snoeihard binnenkomt. Klap In Je Handen en zeg JA tegen het nieuwe album “New Fragility”.

www.cyhsy.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.