RSS

Drayton Farley – A Hard Up Life

A Hard up Life [Explicit]

Platen die volledig akoestisch zijn opgenomen hoor je tegenwoordig minder vaak. Oke, het resulteerde zo’n acht jaar geleden Jason Isbell tot zijn welverdiende doorbraak album “Southeastern”. Tegenwoordig worden er op subtiele wijze diverse instrumenten aan het akoestisch geheel toegevoegd.

Het is daarom zo verrassend te noemen dat je op het debuutalbum “A Hard Up Life” alleen het stemgeluid en zijn akoestische gitaar hoort van de nieuwkomer Drayton Farley uit Woodstock, Alabama. Het rauwe randje en doorleefde in zijn stem geeft de muziek extra schwung. En hij weet je gelijk in te pakken met zijn muziek. Alhoewel “A Hard Up Life” volledig akoestisch is brengt hij zijn liedjes vanuit een goudeerlijk manier naar de luisteraar. Een album waarvan het verdient om gehoord te worden.

Je merkt aan alles, – de verhalen die uit het leven zijn gegrepen – dat Farley iets te vertellen heeft.  Bij sommige albums met deze insteek voelt het, wat mij betreft, al snel monotoon en saai aan. Niet op deze plaat. “A Hard up Life” is dan ook het perfecte album om eens lekker bij te relaxen. Je mee te laten voeren met zijn levenservaringen, die de rode draad vormen op zijn volwaardige eersteling. Die heeft hij zo te horen genoeg opgedaan en dat komt op deze plaat goed tot uiting.

“A Hard Up Life” is een album volop zelfreflectie, troost en inspiratie. Een plaat voor diegene die:

  • ooit een baan zonder toekomstperspectief heeft gehad
  • een betere wereld voor hun kinderen heeft gewild
  • gestreden heeft om de liefde en hoop levend te houden ondanks de schijnbaar onoverkomelijke obstakels
  • ooit heeft gedroomd van een beter leven
  • gewoon naar de sterren heeft gekeken en zich afvroeg wat we hier allemaal doen.

www.draytonfarley.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment